tisdag 26 april 2011

Otur i oturen?

Säsongen har börjat nedrans konstigt för mig. Allt kändes bra tills det efter att jag kom hem från lägret och gjorde klassikern att dra på mig något virus eller liknande och blev sjuk i tre veckor. Alltså tre veckor utan träning plus att jag jobbade som en tok och sov ganska dåligt under samma tidsperiod, så jag kände mig fortfarande svag och trött efter det att jag frisknat till.

Efter det tog jag en chansning på Östgötaloppet och startade trots att jag varit borta från träning i drygt 4 veckor. Den chansningen gick inte hem utan jag fick bryta efter 10 km då pulsen var uppe på 96% av max och benen var helt stockade med syra. Du kan läsa mer om tävlinen här.

Sen upptäckte jag när jag putsade av min nya cykel att jag fått en FET spricka i toppröret ca 15 cm bakom styrhuvudet. Jag har ingen aning om vad som kan ha hänt men enligt kolfiberexperterna på Scott nere i Schweiz, som sett bilder på sprickan, handlar det om yttre påverkan. Väntar nu bara på att få ett pris på en ny ram då det inte kommer att tas som reklamation.

Sen när jag var på väg hem efter en runda svängde jag in på Cykloteket för att köpa ett par bars för att få lite energi innan jag åkte hem. Där mötte jag herr Kumlin som hade gaffelproblem och blivit påkörd av en bil mitt i stan. Jag hjälpte Per med att få ny gaffel och en väska att transportera den i. När jag väl kommer hem sen upptäcker jag att glasögonen är puts väck. Antingen har jag tappat dem eller så har jag förlagt dom. Det enda jag vet säkert är att de är helt borta. Bara att beställa nya Oakley-brillor då.

Så nu hoppas jag att allt vänder då det är dags för en ny satsning till helgen då det är Hammarö 3-dagars arrangerat av Skoghalls CK. Imorgon kör jag tävlingsträning och hoppas på att ha lite form att utmana med.

onsdag 6 april 2011

Vinden i håren

Hittade denna data för löpare. Vet inte vad man ska tro?


Luftmotståndet ökar:
0,6% - Hår på armar och ben
0,9% - Långa strumpor
4% - Kort hår (Mot helt rakat huvud)
4,2% - Löst sittande kläder
6,3% - Långt hår (Mot rakat huvud)

tisdag 5 april 2011

Jämrans förkylning!

Efter att jag kom hem från Spanien drog jag naturligtvis på mig den där klassiska förkylningen. Det har känts som att hela skallen har varit marinerad i snor och jag har haft halsont samt feberkänningar. Trots detta har jag varit på jobbet 12 dagar i streck med en del övertid och cyklat till jobbet i ösregn. Kanske inte bästa sättet att kurera en infektion på men jag kommer nog aldrig lära mig.

I lördags var jag hos Nadja och firade hennes födelsedag som började 00:01 på söndagen. Man kan säga att hon gillar att fira sin födelsedag. Vilket härligt energiknippe hon är den där Nadja.

I söndags var min sista dag innan ledighet och när jag kom hem så var jag så yr och mådde så dåligt att jag föll i sömn i det ögonblick jag stapplade innanför dörren. Idag mår jag mycket bättre och är endast lite snuvig. Hoppas på att kunna börja träna igen imorgon, men jag kanske borde vänta med att stoppa fingrarna i syltburken ett tag till.