torsdag 21 juli 2011

Distans med Johan

Sådär ja då var man tillbaka i Sthlm igen efter en vecka nere i Skövde och Tibro. Det har inte alls blivit den mängd träning jag hoppats och trott på, men möblerna och köket jag skulle snickra till lägenheten blev klart alltihop. Jag måste säga att jag stormtrivs med att vara tillbaka, det bubblar till i kroppen av lycka.

Igår var jag och Johan ute på en runda i Roslagen tror jag. Norra Sthlm i alla fall runtomkring Täby och Vallentuna. Jag hade distanspass att köra och hade tänkt mig att köra lugnt i en 5 timmar. Johan hade också tänkt att köra lugnt men det blev ett jäkla hästtempo för mig och den första timman låg vi bredvid varandra och körde på. Jag kände hur syran började på att samlas i benen och jag fick snart lägga mig på rulle bakom Johan. Vi kan skylla på att det kom lite bilar bakom och jag ville inte vara i vägen för dom helt enkelt. Pulsen var skyhög och efter två timmar hade jag ett snitt på 87% av maxpuls. Dåligt tänkte jag och började släppa Johan eftersom att jag inte ville köra sönder kroppen. Även om jag hade kunnat hänga på så ville jag få ner pulsen till 75% av max. Visst pulsen sjönk lite men höll sig fortfarande onormalt högt.

Sen ballade det ur lite när jag spurtade i en backe och hade sån tur att det svar en ortsskylt bakom krönet. Naturligtvis kom en segergest eftersom att jag tog hem spurt- och bergspris i samma stöt. Johan svarade med utbrytning och sen var det igång. Jag spurtade på skyltar och Johan satsade på att slätdra ifrån mig. Konstigt nog så blev faktiskt formen bättre ju mer jag spurtade och allt kroppen kanske egentligen behövde var en rejäl käftsmäll.

Efter en vansinneskörning uppför en längre flack backe där Johan försökt köra livet ur mig tog vi en snabbare fika på en av Shells mackar i Vallentuna och petade i oss en kaffe och glass för att sedan fortsätta hem på samma spurt-slätdragsvis som innan. Pulsen kom aldrig ner i 75% utan stannade på 84%. Sen körde jag ut och lämnade brorsans bil på Arlanda och tog en taxi till Johan och cyklade sen ytterligare 50 min hem.

Idag har jag träningsvärk i båda benen. Det var längesedan! Tur att det står VILA på schemat. Fick lite motion i alla fall då Kajsa skjutsade mig till Hökarängen och jag fick gå till Farsta. Just det! Jag har ju glömt att posta bilderna som Bengt Fucking Luthman tog på mig för ett par veckor sen. Lägger in länkar här nedanför om någon inte sett dom än. Tjip!

Fotosession
Bakom kulisserna

tisdag 12 juli 2011

Back to the roots

Nu har jag en veckas semester och har åkt ner till Skövde för att grejja med skåp och luckor till mitt kök i lägenheten. Naturligtvis blir det träning som vanligt, men lite roligare då man får testa formen i de gamla hemtrakterna.

Igår körde jag 15 sekundare till Johan och Jessica. Sedan kom även Jonas och vi grillade och tjötade lite skit. Sen på vägen hem körde jag ett teknikpass och slutade med Billingebacken. Börjar man nere vid Sveriges Radio-huset blir backen ca 2,2 km och är mycket snäll i början men sen brantar det på ordentligt i slutet. Jag gick ut stenhårt för jag ville verkligen mosa på hela backen upp. Det slutade som det alltid brukar göra med skyhög puls, fullt syrapåslag och hyperventilering. Noterade även en ny maxpuls. Ökade med hela 4 slag.
Johan njuter i solen med sitt kaffe
Idag har jag och Johan kört en ganska kuperad sväng. Jag lockade med Johan och sa att vi skulle köra ett lite lugnare pass, men sanningen var att jag hade två 20 minuters intervaller att genomföra. Johan hängde på bra där i bak och var även framme och drog lite han med. Vi hann även med att stanna till vid Breviks Camping för att avnjuta en kopp kaffe och en välförtjänt glass. Nu var det motvind hem och vägen över Skallhult som bjuder på dålig asfalt gav ett bra motstånd. Jag tyckte att vi skulle köra på lite men Johan gillade fikatempot. Jag körde på lite och bestämde mig för att köra en 20-minutare till.

Nu medan jag sitter och knattrar på datorn svänger Johan ihop en kycklingsallad. Ska bli gött med lite käk och en dusch. Sen ska jag vila lite för att köra ett teknikpass i eftermiddag.

onsdag 6 juli 2011

Gubbdistans med gubbhasse

Nu har jag ju varit borta nästan två veckor från cyklingen och ångesten för att inte ha tränat har bara växt. Skulle kört 15-sekundare i måndags och 20-minutare igår men det har vart rörigt och struligt runtomkring med cyklar och material och grejjer att det bara blivit skit av allt.

Hasse njuter av sin 2:a kopp.
Men så idag så lyckades jag äntligen få till ett pass. 5-6h står det på schemat men det blev 3. Bättre än inget men helt bra är det ju inte. Jag och Hasse tog våra Scotthästar och begav oss söder ut. Vädret gav intrycket av att det skulle bli kallt och vi spanade in mörka moln som såg ut att bära regnväder. Båda hade rustat upp med armvärmare och vindväst vilket snabbt for av när solen började stråla. Vi hann även med att sörpla i oss två koppar kaffe i Rosenhill och Hasse lyckades till och med gubbsnika till sig en tredje kopp!

Sista timmen hade vi knallblå himmel och jag började känna mig ganska krispig. Kändes verkligen att jag inte cyklat på ett bra tag. En lastbil blåste om och Hasse såg lite drömmande bort mot lastbilen och påpekade att det är ganska bra sug bakom en sån där. Vi cyklade på ett tag till och en ny lastbil kom farande. Hasse gubbstötte med en gång och tog pace på lastbilen. Själv var jag helt oförberedd och hade fått en blodsockerdipp så det bara snurrade i hela skallen. Vet inte varför jag får dessa men de kommer mer och mer nu för tiden. Nåväl, jag smög i mig två liquid och tog upp jakten på lastbilshasse. -Det går lite tyngre nu, sa jag till Hasse. Men Hasse kollade bara frågande på mig och klämde ur sig ett frågande -Tyngre? Jaja, jag är väl svag då tänkte jag. Sen körde vi på hemåt i samma takt. Jag tog vänster och Hasse tog gubbhöger och så var dagens pass avklarat.

Nu har jag precis duschat, käkat och besiktigat badrummet efter stambytet. Imorgon står det vila på schemat men jag har vilat tillräckligt denna veckan känner jag så det blir intervaller. Nu, ska jag hämta min Garmindator hos Johan som jag glömde i hans bil efter midsommar.

Må gött!