måndag 20 maj 2013

Första passet... Igen

Lagom efter att jag blivit frisk efter långvarigt infektion-ont i halsen-snor i huvudet-feber i stjärten så lyckas jag stå precis på fel ställe vid fel tillfälle.

På morgonen gick jag upp och bejakade Billingeracet med min gamle vän Johan ifrån min hemstad Tibro. Syskonen Pär och Anna-Karin Jiveby slöt senare upp och det blev en mycket trevlig förmiddag i skogarna runt Billingen.

Efter det skulle jag hjälpa min bror att montera en hakiställning (byggställning). Efter att ha byggt klart kortsidan av huset var det dags för långsidan. Vi var i stort sett klara med att få det undre lagret i våg då vi ska ställa in den näst sista spiran och någon har glömt att säkra längdbalken som naturligtvis hakade ur när vi höjde bottenskruven och föll fritt och ljudlöst rakt i huvudet på mig ca 4cm ovanför öret. BOOM sa det och spiran slog mig till marken där jag somnade in några sekunder.

Så igår hade jag en helt symptomfri dag från hjärnskakning och cyklade därmed till jobbet idag. Otroligt klen och dålig men det var ändå skönt att få cykla igen. Nu får vi se hur lång tid det tar innan nästa fanskap drabbar mig.

Stefan Dahl efter Billingeracet 2013


Utpumpad

lördag 4 maj 2013

Inget 2013

Idag beslutade jag mig för att ställa in tävlingsåret 2013. Anledningen är att jag varit sjuk till och från sedan slutet av februari och har heller inte haft ett riktigt träningspass sedan dess. Jag håller i nuläget på att hosta, harkla och frusta ur mig det sista neongröna onda från en luftrörskatarr och känner mig bara mer och mer stressad för varje dag jag inte kan träna.

Därmed för att få ordning på allting och börja om från början planerar jag inte att köra någonting förrän säsongen 2014 igen. Känns jättetrist efter att ha plöjt ner tusenlappar och träningstimmar i cyklingen med alla förväntningar inför säsongen men just nu känns det som det enda rätta.