onsdag 6 juli 2011

Gubbdistans med gubbhasse

Nu har jag ju varit borta nästan två veckor från cyklingen och ångesten för att inte ha tränat har bara växt. Skulle kört 15-sekundare i måndags och 20-minutare igår men det har vart rörigt och struligt runtomkring med cyklar och material och grejjer att det bara blivit skit av allt.

Hasse njuter av sin 2:a kopp.
Men så idag så lyckades jag äntligen få till ett pass. 5-6h står det på schemat men det blev 3. Bättre än inget men helt bra är det ju inte. Jag och Hasse tog våra Scotthästar och begav oss söder ut. Vädret gav intrycket av att det skulle bli kallt och vi spanade in mörka moln som såg ut att bära regnväder. Båda hade rustat upp med armvärmare och vindväst vilket snabbt for av när solen började stråla. Vi hann även med att sörpla i oss två koppar kaffe i Rosenhill och Hasse lyckades till och med gubbsnika till sig en tredje kopp!

Sista timmen hade vi knallblå himmel och jag började känna mig ganska krispig. Kändes verkligen att jag inte cyklat på ett bra tag. En lastbil blåste om och Hasse såg lite drömmande bort mot lastbilen och påpekade att det är ganska bra sug bakom en sån där. Vi cyklade på ett tag till och en ny lastbil kom farande. Hasse gubbstötte med en gång och tog pace på lastbilen. Själv var jag helt oförberedd och hade fått en blodsockerdipp så det bara snurrade i hela skallen. Vet inte varför jag får dessa men de kommer mer och mer nu för tiden. Nåväl, jag smög i mig två liquid och tog upp jakten på lastbilshasse. -Det går lite tyngre nu, sa jag till Hasse. Men Hasse kollade bara frågande på mig och klämde ur sig ett frågande -Tyngre? Jaja, jag är väl svag då tänkte jag. Sen körde vi på hemåt i samma takt. Jag tog vänster och Hasse tog gubbhöger och så var dagens pass avklarat.

Nu har jag precis duschat, käkat och besiktigat badrummet efter stambytet. Imorgon står det vila på schemat men jag har vilat tillräckligt denna veckan känner jag så det blir intervaller. Nu, ska jag hämta min Garmindator hos Johan som jag glömde i hans bil efter midsommar.

Må gött!

1 kommentar:

  1. Haha vad du sprider saker omkring dig..
    Btw den där gubbhasse är bra lik Petter ;-)

    SvaraRadera