söndag 15 maj 2011

Nattacykling

Åkte ut till Nadja efter jobbet idag och kollade på ESC2011. Efter lite gött häng och snack, stim och stoj, skämt och skratt var det dags att åka hem. Det kändes inte alls lockande att dra på sig de lätt fuktiga träningskläderna för att ge sig ut mitt i natten på en 25km lång runda i den kalla luften. Men faktum var att de 7° och det lite lätt fuktiga klimatet var fantastiskt skönt och mörkret höjde fartkänslan förstår jag såhär efteråt då resan nästan tog en timma.

På vägen hem kunde jag även beskåda annan nattlig aktivitet förutom cykling. Stadens krogbesökare var nämligen i full gång med att beträda nattklubb och gata. Tystnad och fågelkvitter byttes ut mot fylletourettska vrål där synonymer av könsord måste skrikas efter tjejer eller så vrålas förslag på vad man kan göra med dessa synonymer av könsord. Någon 17-årig tjej sitter inkrupen i ett hörn och gråter hysteriskt, någon väntar på en taxi och frågar mig lite hånfullt om de kan få skjuts. Längre in på Götgatan blir en kille buren i armarna runt sina kompisars nackar som skrattar och ljudligt pratar om hur mycket dom druckit och hur klen polaren är. Ingen verkar ha direkt trevligt.

Jag swischar i största grad obemärkt förbi, förutom de gångerna jag får väja eller nästan krocka med någon som är för berusad för att upptäcka att det just är en cykelbana de befinner sig på. Jag swischar förbi nöjd och glad för att det inte nu längre är jag som är just den där någon.

1 kommentar:

  1. Äntligen så funkar det att kommentera! Herregud, jag som har haft så mycket bra att tillägga men aldrig lyckats få iväg en endaste liten kommentar :)

    Jag kom inte riktigt ihåg vad min fyndiga kommentar var just nu. Jag ville nog bara säga att du var GRYM som cyklade hela vägen hem.

    SvaraRadera